Testimoniale

Florin Lixandru

Campania “O 9 atitudine pentru cultura” are ca obiectiv prinicipal readucerea in spatial public a tot ceea ce constiuie identitatea nationala a Romaniei.  Vorbim despre o noua atitudine pentru cultura, si unde putem sa cream cel mai sigur o noua atitudine decat in scoala?

Atunci cand mi-a fost prezentata ideea acestiu proiect am subscris fara nicio ezitare deoarece este nevoie de un astfel de demers in spatial scolii in conditiile in care elevii nostril alte preocupari si uita sa mai citesca o carte, sa mai asculte o piesa muzicala sau sa mai vizioneze o piesa de teatru.

Consider ca scoala, cu sprijinul comunitatii si ma refer aici la institutii de cultura, organizatii nonguvernamentale, istitutii ale admistratiei publice locale, are au un rol determinant in crearea constiintei nationale la elevi  prin aducerea in atentia  acestora  a valorilor culturii romanesti.

Aceasta campanie vine in spiritul aniversarii in 2018 a unui secol de existenta a statului roman si consider atat eu cat si cei care sustin acest proiect ca Romania are cu ce se lauda din punct de vedere cultural, atat pe plan national, cat si international.

Imi exprim dorinta ca, dupa prima etapa a acestui proiect, etapa in care in unitatile de invatamant vor fi facute cunoscute nume importante din lumea teatrului si filmului, actori care s-au afirmat pe scena romaneasca, urmatoarele etape sa trezeasca interesul atat al elevilor cat si a publicului larg.

Felicit pe aceasta cale Infocons pentru aceasta initiativa si imi exprim disponibilitatea de a sustine astfel de proiecte in beneficiul elevilor din scolile bucurestene.


Sorin Mierlea

Creativitatea vine din nemultumire, ceea ce este nu este suficient.

Arta este creativitate, creativitatea este creatie si este divina.

Important este sa o ascultam, sa o vedem, sa o simtim, sa ne implicam, sa adoptam fiecare o9atitudine pentru cultura si sper ca impreuna sa nu uitam si sa vedem ce avem, ce suntem si ce este cu adevarat langa noi si sa nu mai trecem indiferenti si grabiti pentru a prinde o promotie sau o reducere. Trecem pe langa biblioteca, pe langa librarie, pe langa teatru sau o expozitie, pe langa o sala de concert, fara a vedea, fara a auzi, fara a simti sau spunandu-ne ca poate maine, dar speram ca astazi este maine, astazi este momentul de a adopta o9atitudine pentru cultura.

Astazi cumparam online, cumpraram din magazine, alergam de dimineata pana seara sa castigam, dar sa si gasim oferte promotionale, sa cumparam cu reduceri sau sa prindem promotii, dar sa ajungem la un muzeu, la o expozitie, la teatru sau la opera, la un vernisaj sau chiar sa citim o carte lasam intotdeauna pentru ziua de maine si din pacate acest maine nu reusim sa-l ajungem, fiind intotdeauna maine.

Impreuna putem sa adoptam o9atitudine pentru cultura, o9atitudine pentru noi. o9atitudine pentru copiii nostri si astfel sa facem ca maine sa fie astazi si sa ne bucuram de o piesa de teatru, de o pictura, de o carte, de viata si cultura, si sa intelegem ca alalturi de cei de dinaintea noastra si de cei care vor veni putem sa fim ceea ce suntem si impreuna putem sa luam atitudine reala in campania o9atitudine pentru cultura.